Vacature voorzitter KSF-expertgroep HR
Vacature voorzitter KSF-expertgroep HR
01 februari 2022 
1 min. leestijd

Vacature voorzitter KSF-expertgroep HR

De KSF heeft een vacature voor een voorzitter voor de expertgroep HR. De ontwikkeling van de branche en de Klantenservice Federatie (KSF) vraagt in toenemende mate kennis over de arbeidsmarkt in klantcontact. Als nieuwe voorzitter zorg je ervoor dat de KSF vooroploopt in kennis over HR-onderwerpen als werving, selectie, behoud en skills van medewerkers klantcontact en het contactcenter als kweekvijver voor talent. Tevens denk je gedurende het jaar actief mee over kennisdeling in de vereniging.

Als voorzitter van de expertgroep:

  • verzorg je voor een jaar (met een mogelijke verlenging van maximaal een jaar) samen met de meedenkende & meewerkende leden (4 tot 5 per expertgroep) en eventmanager Dorien Exalto de organisatie van minstens drie (online) expertsessies.
  • produceer je samen met de meedenkende & meewerkende leden ieder kwartaal verschillende soorten output met betrekking tot de servicebelofte die welke op dat moment behandeld wordt. Denk hierbij aan praktische en strategische content en feiten & cijfers (benchmarkcijfers, updates over regelgeving en trends).
  • brainstorm je samen met de meedenkende & meewerkende leden over onderwerpen, maar draag jij verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de output. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat sprekers tijdig gebrieft worden, en de locatie tijdig gereserveerd is.
  • schrijf je eens per jaar een blog over het onderwerp uit naam van de KSF
  • ben je aanwezig tijdens de ALV, die twee keer per jaar plaatsvindt
  • ben je aanwezig bij het jaarlijkse HR-congres en bij het jaarcongres
  • ben je aanwezig tijdens de voorzittersmeeting, die twee keer per jaar plaatsvindt
  • neem je op basis van de expertsessies in overleg met de KSF PR-initiatieven

Natuurlijk ben je lid van de KSF, heb je een groot netwerk in HR en weet je interessante sprekers te benaderen.

Interesse?

Wil je reageren op deze vacature, dan ontvangen we graag uiterlijk 15 februari a.s. per e-mail (dorien.exalto@klantenservicefederatie.nl) je reactie met in ieder geval je CV en motivatie. Daarnaast vragen we je een kort plan te schrijven voor 3 expertsessies met ideeën voor onderwerpen en sprekers. Het voorzitterschap van een expertgroep is kosteloos en onbezoldigd.

Het bestuur en het bureau kiezen samen op basis van de motivatie en het plan de meest geschikte kandidaat. De voorzitter wordt voor een jaar benoemd door het bestuur. Na de bestuursvergadering in maart 2022 wordt de nieuwe voorzitter bekendgemaakt aan de leden.

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden.In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.