Word jij onze nieuwe voorzitter?
Word jij onze nieuwe voorzitter?
29 november 2022 
2 min. leestijd

Word jij onze nieuwe voorzitter?


Wij zoeken een

VOORZITTER (V/M) voor de KLANTENSERVICE FEDERATIE (KSF)

Na ruim 8 jaar bestuurslidmaatschap neemt onze voorzitter binnenkort afscheid. Wij zijn dus op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de KSF. Word jij onze nieuwe voorzitter? 

Vanuit de overtuiging dat klantcontact een vak is en zeer relevant voor het succes van organisaties, ziet de KSF het als haar taak om te zorgen dat organisaties in zowel bemenste als digitale kanalen hoogwaardig en kwalitatief goed klantcontact aan kunnen blijven bieden. KSF doet dit door de sector en het vakgebied strategisch te positioneren, door te zorgen voor een level playing field binnen de sector en door aangesloten organisaties met elkaar in contact te brengen, onderzoeken over het vakgebied te delen en expertises uit te wisselen.

De voorzitter die we zoeken heeft vanzelfsprekend zeer sterke affiniteit met de branche en is zeer betrokken bij het vakgebied.

Het bestuur van de Klantenservice Federatie bestaat op dit moment uit 8 bestuursleden. Zij zijn afkomstig uit de 4 verschillende ledengroepen van de KSF te weten; in-house contact centers, facilitaire contact centers, leveranciers in de branche en zzp’ers. In de statuten is vastgelegd dat de voorzitter afkomstig is uit de ledengroep ‘in-house’. Vanzelfsprekend behartigt ieder bestuurslid de belangen van alle leden, ongeacht de ledengroep waaruit het bestuurslid afkomstig is.

De functie van voorzitter is, evenals die van de overige bestuursleden, onbezoldigd.

Wat ga je doen?

Als voorzitter geef je samen met de overige bestuursleden en de directeur richting aan de koers en strategie van de Klantenservice Federatie. Je bewaakt de voortgang in het realiseren van onze ambities en de samenhang van onze activiteiten. De voorzitter heeft als belangrijkste taak de verbinding te blijven bewaken tussen de verschillende ledengroepen én het gezamenlijk belang om het imago van de branche goed te houden.

De voorzitter leidt de algemene ledenvergaderingen en de vergaderingen van het bestuur.

De directeur heeft primair namens de vereniging de externe rol. In sommige gevallen treedt de voorzitter ook naar buiten.

Je bent een klankbord voor de overige bestuursleden en de directeur. In het bestuur is de werkgeversrol richting de directeur momenteel bij de voorzitter belegd.

Wie ben je en wat breng je mee?

Onze nieuwe voorzitter werkt in een eindverantwoordelijke of leidinggevende functie in een organisatie met een in-house contact center. Deze organisatie is lid van KSF of bereid dit te worden.

Je hebt grote affiniteit en betrokkenheid bij de klantcontactsector en de ontwikkelingen in het vakgebied. Je leidt met ervaren en soepele hand vergaderingen, kunt inhoudelijke discussies in banen leiden waarbij alle belangen goed gehoord worden en ziet – als dat nodig is – niet op tegen confrontatie. Je bent bij voorkeur ervaren in het werken in een bestuur.

De voorzitter heeft een sterke verbindende rol in het bestuur en de vereniging.

Relativeringsvermogen en gevoel voor humor zijn onmisbaar. Je wilt investeren in nieuwe relaties met de leden en om met het bestuur en directeur een goede band en samenwerking op te bouwen.

Kortom, onze ideale voorzitter heeft:

  • Aantoonbare ervaring als bestuurder
  • Gevoel voor verhoudingen binnen de vereniging en het vermogen om de verschillende belangen binnen de vereniging te herkennen en te verbinden
  • Affiniteit met de branche als geheel en kan de inhoud over de volle breedte van de sector en het vak doorgronden

De procedure

De nieuwe voorzitter wordt door de leden van KSF op voordracht van het bestuur gekozen via een schriftelijke stemming. Om tot een voordracht te komen heeft het bestuur een sollicitatiecommissie ingesteld, die met belangstellenden voor de functie de gesprekken zal voeren. De sollicitatiecommissie is samengesteld met vertegenwoordigers vanuit het bestuur, de leden en de directeur.

Belangstelling?

Je belangstelling maak je kenbaar door het sturen van jouw CV en een motivatie naar vacature@klantenservicefederatie.nl. Voor vragen kan contact opgenomen worden met de voorzitter van de sollicitatiecommissie en bestuurslid Brigitte Arts (06 53716167). Vertrouwelijkheid is vanzelfsprekend.

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden.In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.