Reactie KSF op berichtgeving NOS

Deel dit bericht:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

In reactie op het NOS-bericht van 2 februari 2021 over de beloning van medewerkers in de corona-contactcenters van de GGD berichten wij als volgt. De Klantenservice Federatie (KSF) staat voor goed werkgeverschap in de klantcontactbranche. In onze sector werken ruim 155.000 medewerkers dagelijks hard om klanten professioneel te woord staan. Met onze leden werken we continu aan de kwaliteit van het vakgebied, zowel voor de medewerkers als voor de opdrachtgevers.

De sector is er trots op dat zij met duizenden goedwillende medewerkers en in extreem korte tijd in staat is gebleken om met expertise en toewijding een bijdrage te leveren aan het onder controle krijgen van het Covid-19 virus.

Onze leden hebben zich onlangs gecommitteerd aan zeven servicebeloften. Een daarvan is de belofte ‘Wij gaan respectvol om met onze medewerkers, zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden, goede arbeidsomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden’. Op het gebied van goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden heeft de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters, gelieerd aan de KSF, onlangs samen met o.a. de FNV een cao gesloten. De arbeidsvoorwaarden, waaronder de beloning, van alle medewerkers van onze leden worden geacht op zijn minst aan de voorwaarden van die cao te voldoen. Naar ons weten volgen de leden deze cao.