Reactie KSF op berichtgeving NOS
Reactie KSF op berichtgeving NOS
03 februari 2021 
0 min. leestijd

Reactie KSF op berichtgeving NOS

In reactie op het NOS-bericht van 2 februari 2021 over de beloning van medewerkers in de corona-contactcenters van de GGD berichten wij als volgt. De Klantenservice Federatie (KSF) staat voor goed werkgeverschap in de klantcontactbranche. In onze sector werken ruim 155.000 medewerkers dagelijks hard om klanten professioneel te woord staan. Met onze leden werken we continu aan de kwaliteit van het vakgebied, zowel voor de medewerkers als voor de opdrachtgevers.

De sector is er trots op dat zij met duizenden goedwillende medewerkers en in extreem korte tijd in staat is gebleken om met expertise en toewijding een bijdrage te leveren aan het onder controle krijgen van het Covid-19 virus.

Onze leden hebben zich onlangs gecommitteerd aan zeven servicebeloften. Een daarvan is de belofte ‘Wij gaan respectvol om met onze medewerkers, zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden, goede arbeidsomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden’. Op het gebied van goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden heeft de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters, gelieerd aan de KSF, onlangs samen met o.a. de FNV een cao gesloten. De arbeidsvoorwaarden, waaronder de beloning, van alle medewerkers van onze leden worden geacht op zijn minst aan de voorwaarden van die cao te voldoen. Naar ons weten volgen de leden deze cao.

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden. In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen