RDW opnieuw met glans door toets voor ISO 18295
RDW opnieuw met glans door toets voor ISO 18295
19 april 2024 
1 min. leestijd

RDW opnieuw met glans door toets voor ISO 18295

RDW heeft wederom met glans bewezen te voldoen aan de eisen voor excellent klantcontact volgens de normen van de ISO 18295. Zelfs de auditor was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de klantenservice bij RDW en suggereerde om het strenge toetsingskader voor RDW dan nog maar verder aan te scherpen. "Voor ons was dat het mooiste compliment dat we konden krijgen," aldus Yvonne Reitsma tijdens de uitreiking van de ISO-certificaten deel I en deel II.

Sterke positie klantcontactcenter binnen de organisatie

Volgens KSF-directeur Roel Masselink toont RDW op overtuigende wijze aan hoe het certificeringstraject kan bijdragen aan een sterke positionering van het klantcontactcenter binnen de organisatie en de samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen de organisatie kan bevorderen. "De ISO 18295 toetst de belofte die het KCC doet aan de klant, de medewerker en de organisatie. Het is direct van waarde bij het permanent verbeteren van het klantcontact. Maar de ISO 18295 is ook van groot belang voor de sector als geheel en de maatschappelijke discussie over de kwaliteit van klantcontact”, benadrukte hij ook vandaag weer.

Voor Masselink is RDW dan ook een ambassadeur en een schoolvoorbeeld van succes. "Het is bijzonder mooi om te zien hoe breed het traject wordt gedragen binnen het klantcontactteam en hoe vanzelfsprekend er wordt samengewerkt met externe partner Yource," voegde hij eraan toe. Afdelingsmanager André Uuldriks bevestigde dit en benadrukte dat de behaalde certificaten het resultaat zijn van de intrinsieke motivatie van iedere medewerker in het team, evenals die van de externe partner, om elke dag het beste klantcontact te bieden.

Meer weten over de ISO 18295 en wat KSF jouw organisatie op dit vlak te bieden heeft? Lees meer en beluister de podcasts.

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden.In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen