Podcast ISO 18295 | Een win-win voor branche & bedrijf
Podcast ISO 18295 | Een win-win voor branche & bedrijf
25 mei 2023 
1 min. leestijd

Podcast ISO 18295 | Een win-win voor branche & bedrijf

“Als je als branche erkend wil worden dat je een echt vak uitoefent, kan dat alleen als we allemaal voldoen aan de norm. Laten we met zijn allen staan voor het vak klantcontact”, daarmee sluit Naomi Verheij, operations manager bij facilitair contactcenter Contact4You, de podcast over ISO 18295 af. Contact4You is sinds december 2022 gecertificeerd voor deze norm voor contactcenters. Benieuwd naar hoe zij dit proces ervaren hebben? Beluister de podcast!  

Een paar highlights:

  • Het is een “grijze” norm. Je kan het daarom zo gecompliceerd of simpel maken als je zelf wilt. Bij Contact4You leidde het tot een geavanceerde QM-tool, maar met een Excelbestand voldoe je ook!
  • Ieder facilitair contactcenter predikt over het leveren van kwaliteit. Met de ISO-certificering wordt, door een externe partij, die kwaliteit bewezen. 
  • Het certificeringsproces was een geweldige teambuildingsexercitie en heeft een handboek met alle processen opgeleverd.  ISO dwingt je steeds opnieuw te evalueren. Klopt dit nog? Kan het beter?

Willen jullie ook excellent klantcontact? 

KSF start met een laagdrempelig verbetertraject voor contactcenters ‘Samen naar excellent klantcontact!’.  Want excellent klantcontact is wat alle klantcontactcenters zouden moeten nastreven, vindt KSF. We nodigen je daarom graag uit voor de introductiebijeenkomst op vrijdag 9 juni (14.00-16.00u, Doorn) waarin we je meer vertellen over dit traject, de ISO 18295 en je maakt kennis met de andere deelnemers/ geïnteresseerden. Alles over dit traject en aanmelden voor 9 juni!

Podcast

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Omid Holterman van Save Your Customers & Yannick Middelkoop, audio engineer.

Luister op Spotify

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden. In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen