Het Nieuwe (Hybride) Werken bij Univé
Het Nieuwe (Hybride) Werken bij Univé
01 juli 2021 
in HR
1 min. leestijd

Het Nieuwe (Hybride) Werken bij Univé

Samenvatting verslag HR-webinar 24 juni 2021. Ga voor het volledige verslag naar de KSF Ledenomgeving (ook voor niet-leden). Het Nieuwe (Hybride) Werken bij Univé Hoe geeft Univé Het Nieuwe (Hybride) Werken vorm? Hoe maakt de organisatie van medewerkers bestuurders in plaats van bijrijders? Tijdens het KSF-webinar HR op 24 juni, onder begeleiding van Ellen van Hennekeler (voorzitter van de expertgroep HR), neemt Mariëlle Visscher, Manager Klantenservice bij Univé Verzekeringen, lid van Univé’s werkgroep Het Nieuwe Werken en tafelgast van de afgelopen KSF HR-talkshow, deelnemers mee in het nieuwe werken bij Univé. Een stekelig jaar Mariëlle trapt af en blikt terug op de afgelopen 16 maanden: “Het was een stekelig jaar met veel veranderingen, maar ook een jaar waar veel mooie dingen uit voort zijn gekomen. Gelukkig werkten we voor de lockdown al veel vanuit huis en in een digitale omgeving. Tevens is er een oefendag georganiseerd voor een final check op onze IT-systemen (voldoen die?). Dat maakte dat we goed waren voorbereid op het thuiswerken. Inzet middelen: op afstand samen Bij Univé zijn er veel middelen ingezet voor betrokkenheid, verbondenheid en vitaliteit in het samenwerken op afstand:
  • Workshop als leidinggeven op afstand, leiding nemen over jezelf, gezond leven, slapen en mindfulness (bijvoorbeeld cross fit met Mark Tuitert, ommetje app)
  • Pub-quizzen, appgroepjes (ook vanuit medewerkers zelf)
  • Online campus tours voor nieuwe medewerkers
  • Cadeautjes persoonlijke langsbrengen
  • Training persoonlijke effectiviteit: alsnog online, wat heel goed gewaardeerd is
  • Wandelbila’s face to face
  • Naar kantoor gaan: niet iedereen had een ideale situatie thuis, en denk ook aan mensen die vereenzaamden. Die kregen extra aandacht.
  • Extra beeldschermpauze: drie in plaats van twee keer 15 minuten pauze. Ook mogen de medewerkers die momenten zelf beslissen.
Werkgroep HNW: invulling Mariëlle: “Het beleid voor Het Nieuwe (Thuis) Werken draait bij ons vooral om maatwerk en is daarmee niet in beton gegoten. De keuze leggen we zo laag mogelijk in de organisatie. HR in de lead Bij ons is HR in de lead als het gaat om de uitgangspunten voor het beleid voor Het Nieuwe (Thuis) Werken. HR overlegt hiervoor veel met de verschillende afdelingen; samenwerking is de key. Waar liggen de behoeftes? Wat is daarvoor nodig? Ook denkt HR actief mee over het leven lang leren en welke opleidingsvormen daarbij passen. Leven lang leren bij Univé: van baan naar loopbaan Ook vertelt Marielle over het leven lang leren en duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij Univé: “Onze medewerkers krijgen veel mogelijkheden voor zelfontwikkeling. Bij Univé heb je geen baan, maar een loopbaan. Ervaringen vanuit medewerkers Tot slot delen Manon Pesman en Dennis Timmermans, beiden medewerkers bij Univé, hoe zij hun loopbaan bij de organisatie ervaren. Ga voor het volledige verslag naar de KSF Ledenomgeving (ook voor niet-leden).
Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden.In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen