Bruisende branchevereniging, zomer 2020
Bruisende branchevereniging, zomer 2020
17 juli 2020 
3 min. leestijd

Bruisende branchevereniging, zomer 2020

Met enige regelmaat schrijft directeur Geeske te Gussinklo een brief aan leden en niet-leden van de KSF, de Bruisende branchevereniging. Lees hier de editie zomer 2020.

Na een bijzonder halfjaar schrijf ik jullie graag
de zomereditie van de bruisende branchevereniging. Mensen vragen me hoe het nu is voor een brancheorganisatie in deze tijd. En dan besef ik dat er best veel anders is. Als je kernactiviteit het organiseren van kennissessies bij leden is, het organiseren van ontmoetingen en zelf ontmoeten, dan moet je jezelf even opnieuw uitvinden. En dat is gelukt: onze kennissessies zijn nu allemaal online, met trouwe bezoekers, gewoon een stuk of 20-30 die erbij zijn, net als voorheen en soms organiseren we juist kleinschalige sessies om even te sparren met vakgenoten. En het werkt, ook de interactie en het uitwisselen van ervaringen.

Nieuwe taken
Maar er zijn ook nieuwe taken ontstaan voor ons als vereniging, zoals het ontwikkelen van een coronaprotocol en het interviewen van leden om elkaar op de hoogte te houden van wat er in de sector gebeurt. Dus de verbinding is er eigenlijk gewoon nog steeds. We zijn ook blij elkaar te zien in de commissievergaderingen, ook al is het nu via een klein schermpje.

Nieuwe leden
In dit jaar zijn er al 11 nieuwe organisaties aangesloten bij de KSF. En dat is mooi, want we hebben een flinke groeiambitie. Van harte welkom aan Byteleaders, Contacteers, DialogueTrainer, bol.com, LTO Noord, Multiline Meldkamerdiensten, Customer Excellence Consultancy, Calabrio, Manpower, Nextview en Studio Winegum.

Trouwe leden
We zijn ook onze trouwe leden dankbaar voor hun lidmaatschap, juist in onstuimige tijden. En ook de organisaties die zo enthousiast ingaan op ons nieuwe concept voor het KSF Jaarcongres dit jaar waarderen we zeer. iedereen is gewend om met z´n allen op een locatie te zijn, maar we gaan nu iets nieuws doen: we organiseren een live talkshow over klantcontact, met Rens de Jong als host en wisselende tafelgasten komen praten over actuele thema´s. Dat doen we ook weer samen met jullie, via live onderzoeken via BuzzMaster.

Thuiswerken: laten we als sector voorop lopen
Bij het lanceren van ons coronaprotocol voor contactcenters hebben we de oproep gedaan goed na te denken voordat we als sector weer massaal naar kantoor gaan. Laten we als sector voorop blijven lopen en inzetten op thuiswerken, zodat OV, gezondheid en zorg niet in het gedrang komen. Ook het fileprobleem en het milieu zijn gebaat bij meer thuiswerken. Een hybride model is het overwegen zeker waard. We hebben het heel goed gedaan in de afgelopen periode. Dit signaal is positief ontvangen. We vertegenwoordigen met meer dan 150.000 mensen een grote groep, dus wat wij met elkaar beslissen doet er toe. En dat geeft me een goed gevoel, je iets te kunnen bijdragen aan grotere uitdagingen.

Op kantoor is het natuurlijk belangrijk om veilig en gezond te werken, ons protocol kan daaraan bijdragen. En ik ben altijd benieuwd naar innovaties van leden, zoals de gadget die ik gisteren heb uitgeprobeerd. Een apparaatje dat knippert als je te dicht bij elkaar komt (zie foto).

Herpositioneren van klantenservice
Een initiatief dat mij nu behoorlijk en met name positief bezighoudt is het herpositioneren van het vak. Een prachtig vak waarvan wij de waarde zien, maar waar we ook nog met elkaar aan moeten werken. Een reset, waarbij je opnieuw alles tegen het licht houdt en mooie stappen vooruit maakt, is de bedoeling. In het artikel op klantcontact.nl leggen we er meer over uit.

Op dit moment heeft de kopgroep Klantenservice Next Level een visie op klantenservice 2025 en een aantal ambities/statements die tot de gewenste situatie gaan leiden. Voor de volgende fase hebben we een brede groep mensen nodig om mee te denken, best practices te delen. Hiervoor hebben al velen zich gemeld. Via deze link kun je aangeven mee te willen doen en denken. Na de zomer komen we in kleine online groepen bij elkaar, dat levert mogelijk ook nog wel interne discussies op, met als doel om in november het geheel klaar te hebben. Een spannend, bijzonder en mooi traject.

Misschien blijf je deze zomer thuis, misschien toch nog even weg? Ik wens je een heel fijne, mooie zomer! En graag snel weer tot daarna.

Met vriendelijke groeten,
Geeske te Gussinklo

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden.In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen