Invoeringstoets Telecommunicatiewet | Lever uiterlijk 5 juli input aan het ministerie van EZK over de in 2021 gewijzigde Telecommunicatiewet
Lever uiterlijk 5 juli input aan het ministerie van EZK over de in 2021 gewijzigde Telecommunicatiewet
30 juni 2022 
1 min. leestijd

Lever uiterlijk 5 juli input aan het ministerie van EZK over de in 2021 gewijzigde Telecommunicatiewet

Per 1 juli 2021 is de Telecommunicatiewet (Tw) gewijzigd op het gebied van telemarketing. Sindsdien geldt onder meer een opt-in voor ongevraagd telefonisch benaderen, een verbod op anoniem bellen en vallen, naast consumenten, nu ook zzp’ers onder het beschermingsbereik. Een andere relevante wijziging is de omkering van de bewijslast voor het bestaan van toestemming of de klantrelatie. De wet biedt de mogelijkheid om een termijn te stellen aan het bellen op basis van een klantrelatie.

Toetsing effecten in de praktijk

De wetswijzingen zijn nu bijna 1 jaar van kracht en worden nu getoetst op hun effecten in de praktijk. Die toets kan leiden tot een aanpassing van het beleid. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft hiervoor een korte vragenlijst opgesteld. Op verzoek van het ministerie vragen wij leden en niet-leden om deze vragenlijst in te vullen (kost ca. 5 minuten). Invullen van de vragenlijst kan tot en met vrijdag 5 juli 2022!

Naar de vragenlijst van het Ministerie van EZK

De invoeringstoets heeft overigens alleen betrekking op de onderdelen van de wet die vorig jaar zijn gewijzigd en niet op de hele Telecomwet.

Input voor gesprekken met Min EZK

Belangrijk om te weten is dat de antwoorden op de vragenlijst niet door KSF worden verzameld, maar rechtstreeks bij EZK binnenkomen. Mocht jij als KSF-lid belangrijke bevindingen of zorgen hebben over de wetswijziging van vorig jaar, mail die dan apart naar KSF (Roel Masselink, roel.masselink@klantenservicefederatie.nl). We kunnen deze informatie dan meenemen in de gesprekken die wij nog met het ministerie gaan hebben.


Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden. In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.