ISO-norm contactcenters bevestigt kwaliteit klantcontactcenter RDW
ISO-norm contactcenters bevestigt kwaliteit klantcontactcenter RDW
08 januari 2020 
0 min. leestijd

ISO-norm contactcenters bevestigt kwaliteit klantcontactcenter RDW

De RDW ontvangt als eerste overheidsorganisatie in Nederland het nieuwe ISO-certificaat voor contactcenters.

‘Het behalen van het ISO-certificaat voor contactcenters is een bevestiging van de kwaliteit van de werkprocessen en de structuren van ons klantcontactcenter. De RDW werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Het contact met klanten is daar een heel belangrijk onderdeel van,’ aldus Dirk Berkers, teammanager KCC bij de RDW.

Geeske te Gussinklo, directeur van de Klantenservice Federatie, reikte het ISO-certificaat uit op 20 december 2019 in Veendam. “Ik ben trots op ons lid RDW,” vertelt ze, “omdat het als eerste overheidsorganisatie én inhouse contactcenter het certificaat ontvangt. ISO 18295 is een mooi kwaliteitscertificaat voor klantcontact. RDW geeft als contactcenter het goede voorbeeld: de basis is op orde om goede service te bieden. Goed voorbeeld doet hopelijk ook snel goed volgen, want met deze norm houden we de kwaliteit van klantcontact in Nederland op een hoog peil.”

De ISO 18295 standaard is een belangrijke wereldwijde servicenorm voor contactcenters. De norm stelt eisen aan alle vormen van klantcontact, zowel telefonisch als digitaal. De gestelde eisen helpen klantcontactcenters om nog beter te voldoen aan de verwachtingen van de klant en de kwaliteit te verankeren in de processen. Met deze ISO-norm zijn de zaken op orde om goede service te verlenen.

De Klantenservice Federatie is voorzitter van de Nederlandse commissie ISO 18295 voor contactcenters en is de partij die de ISO-certificaten uitreikt en registreert.

Meer informatie over ISO 18295 vind je hier.

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden. In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen