Call-IT BE ontvangt ISO 18295-certificaat

Deel dit bericht:
Share on LinkedIn

Wereldwijde kwaliteitsnorm voor klantcontact gehaald

Call-IT in Oostende heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met het behalen van het ISO 18295-certificaat. Het bedrijf voldoet aan de wereldwijde kwaliteitsnorm voor klantcontact voor contactcenters die in opdracht werken.

Bjorn Smekens, Business Support Manager Call-IT; “Na 4 jaar ECCS gecertifieerd te zijn, zijn we er na een goede inspanning nu ook in geslaagd om het ISO certificaat te behalen. Een mooi bewijs dat Call-IT staat voor kwaliteit, en dat we er alles aan doen om een zo optimaal mogelijke klantervaring te leveren. Dit resulteert dan weer in langdurige partnerships met onze opdrachtgevers, waar we continu in investeren.”

“We zijn zeer verheugd met het uitreiken van dit eerste exemplaar van het certificaat,” vertelt Geeske te Gussinklo, directeur van de Klantenservice Federatie, “de KSF is voorzitter van de Nederlandse commissie voor de ontwikkeling van deze ISO-norm voor contactcenters. Op die manier hebben wij ons jarenlang hard gemaakt in het wereldwijde overleg, ten behoeve van de kwaliteit in organisaties. Het is erg leuk om het certificaat nu ook echt te kunnen uitreiken in het Nederlandse taalgebied.”

Bjorn Smekens: “Wij zijn uiteraard bijzonder trots dat we als eerste het certificaat mogen ontvangen, en hopen dat nog meer contactcenters volgen. We zijn ervan overtuigd dat ISO 18295 zal helpen om niet alleen onze eigen service constant te verbeteren, maar ook de algemene kwaliteit binnen de contactcenterbranche. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

De ISO-norm geeft richtlijnen om processen in te richten, maar heeft een primaire focus op de klant. Het is geen ‘management system’, maar een standaard voor ‘service provision’. Wat merkt de klant van de kwaliteit, het serviceniveau en de klantgerichtheid? Er is daarbij aandacht voor veiligheid van data, werkgeverschap, monitoring, continuïteit en bescherming van de klant. Deze ISO-norm is ontwikkeld om wereldwijd kwaliteitsborging te verkrijgen.

“Met deze certificering toont Call-IT aan hun zaken goed op orde te hebben. Deze certificering geeft klanten en externe stakeholders extra vertrouwen. In deze tijd is het geen overbodige luxe als je als organisatie succesvol wilt ondernemen”, aldus Jurgen van Dueren den Hollander, Resource Manager North Europe, Lloyd’s Register. De organisatie die de audit heeft uitgevoerd.

Voor opdrachtgever en uitvoerder

De ISO-standaard bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft eisen voor de serviceorganisatie. Het tweede deel is voor de opdrachtgever van het contactcenter. Dat maakt het mogelijk voor facilitaire contactcenters om het eerste deel te certificeren. Organisaties die hun klantcontact uitbesteden kunnen het tweede deel van de standaard gebruiken. Voor een organisatie met een inhouse contactcenter geldt dat het zich voor beide delen kan certificeren. De organisatie is immers opdrachtgever en uitvoerder tegelijk.

We hopen dat dit eerste heuglijke feit anderen uitdaagt om mee te doen.