Aantal banen in telefonisch en digitaal klantcontact neemt toe
Aantal banen in telefonisch en digitaal klantcontact neemt toe
28 september 2017 
0 min. leestijd

Aantal banen in telefonisch en digitaal klantcontact neemt toe

Het aantal banen in telefonisch en digitaal klantcontact neemt toe, meldt NU.nl, dat het persbericht van UWV vandaag heeft overgenomen. Ook via andere KSF-leden bereikt dit signaal ons. Zij merken dat het moeilijker wordt geschikte medewerkers te vinden.

Als branchevereniging zijn wij met leden in gesprek over mogelijkheden om in deze krappe arbeidsmarkt toch voldoende geschikte kandidaten aan te trekken in ons mooie vakgebied. Dat dit bericht is overgenomen door landelijke media is al een mooie stap naar meer bekendheid en meer erkenning voor het vak van klantcontact. Het is goed dat er in dit bericht aandacht is voor de breedte van het vak. Het bestaat al lange tijd niet meer uit alleen telefoon en e-mail, de digitale kanalen zijn inmiddels ingeburgerd in klantcontact.

Uit het persbericht van UWV:

Nederland regelt steeds meer zaken online. We kopen bij webshops en hebben via internet contact met onze energieleverancier. Het aantal banen in het telefonisch en digitaal klantencontact neemt hierdoor toe. Werkgevers in klantcontactcenters ervaren vaker dan gemiddeld knelpunten vanwege een tekort aan personeel. Er zijn zo’n 3.500 vacatures in klantcontactberoepen. Naast de groeiende vraag naar personeel verandert de aard van het werk voor medewerkers klantenservice. Het is de verwachting dat contact per e-mail gaat afnemen en (video)chatgesprekken toenemen. Lees het hele bericht...

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden. In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen