KCC webinar: is opleiden de heilige graal voor het personeelstekort?
Bekijk de webinar: is opleiden de heilige graal voor het personeelstekort?
06 oktober 2022 
0 min. leestijd

Bekijk de webinar: is opleiden de heilige graal voor het personeelstekort?

Op 29 september hebben Roel Masselink (directeur KSF) en Carolien de Oliveira Marreiros (voorzitter commissie Ontwikkeling & certificering van de KSF) deelgenomen aan de webinar: 'is opleiden de heilige graal voor het personeelstekort?' van Tempo Team. We kijken terug op een mooie dialoog met een duidelijke boodschap. 

De vragen en stellingen die zijn behandeld:

Vragen

  1. Is opleiden de heilige graal voor het personeelstekort?
  2. Welke positie heeft de afdeling KCC binnen een organisatie?
  3. Welke vaardigheden heeft een klantcontactmedewerker binnen nu en 5 jaar nodig?
  4.  Hoe zorg je ervoor dat klantcontactmedewerkers op gebied van kennis en ontwikkeling erbij blijven in een remote of hybride werksituatie?
  5. Wat is dé tip voor KCC's binnen de overheid, rekening houden met deze krappe arbeidsmarkt, om vanuit opleidingsperspectief morgen mee aan de slag te gaan? 
  6. Welke leer en ontwikkel interventies zijn er vnodig om een medewerker aan boord te houden en te zorgen dat deze niet snel weer vertrekt?
  7. Wat is de impact van een klantcontact gerichte opleiding op het werkplezier van een medewerker? 
  8. Wat zijn de belangrijkste lessons learned t.a.v. opleiden van klantcontactmedewerkers? do's en don'ts

stellingen

  • In een training/opleiding is er voornamelijk aandacht voor theorie, systemen en we zien dat de vaardigheden vaak onder belicht zijn.
  • Productinhoudelijke kennis is belangrijker dan competenties ( want met kennis zijn ze sneller productief)

Benieuwd? Bekijk het webinar!Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden. In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen