Reactie KSF op FTM-publicatie over inzet en facturatie BCO-medewerkers
Follow the money
Actualiteiten
Klantenservice Federatie
Actualiteiten
05/14/2022
1 min
0

Reactie KSF op FTM-publicatie over inzet en facturatie BCO-medewerkers

05/14/2022
1 min
0

De afgelopen tijd heeft Follow the Money  (FTM) onderzoek gedaan naar de uitbesteding van het bron- en contactonderzoek door GGD-GHOR. Vandaag (14 mei 2022) publiceerde het journalistieke onderzoeksplatform de bevindingen uit dit onderzoek.

KSF is door FTM gevraagd te reageren op de bevindingen. Lees hieronder onze volledige reactie die we aan FTM gaven.

Volledige KSF-reactie:

"Met het optimaal inzetten van medewerkers is in algemene zin niet zoveel mis. Het is in onze branche echter absoluut niet gebruikelijk dat medewerkers die voor een bepaalde opdrachtgever zijn ingeroosterd zonder medeweten of specifieke afspraken met die opdrachtgever worden ingezet bij andere opdrachtgevers. Ook het in rekening brengen van niet-gewerkte uren bij een opdrachtgever is – zonder specifieke afspraken hierover – niet correct. 

KSF neemt dan ook ferm afstand van praktijken waarin dat wel gebeurt. Hoe in een concrete casus feiten juridisch kwalificeren is niet aan KSF, maar aan bevoegde instanties. Het aanzien van de sector als geheel vraagt in deze casus om een breder onderzoek naar wat er precies speelt en heeft gespeeld. KSF spoort bevoegde instanties daarom aan tot dat onderzoek en het zo nodig zetten van vervolgstappen.

Zolang er onduidelijkheid blijft schaadt dat het imago van de branche als geheel. Bovendien raakt het de ruim 300.000 mensen die in de klantcontactsector werkzaam zijn. Op het werk dat zij dag in dag uit verrichten is KSF bijzonder trots. Dit geldt niet in de laatste plaats de tienduizenden klantcontactmedewerkers die hielpen bij de bestrijding van de coronapandemie."

Artikel Follow the Money

Lees op CustomerFirst een uittreksel of op Follow the Money het hele artikel (betaald).

Reacties
Categorieën