Vacature bestuurslid namens de ledengroep 'Toeleveranciers'

Vacature bestuurslid namens de ledengroep 'Toeleveranciers'

Vrijwilligersfunctie

Binnen het bestuur komt de volgende positie beschikbaar:

Bestuurslid namens de ledengroep 'Toeleveranciers'

Jouw profiel:

In de eerste plaats ben jij net als KSF ervan overtuigd dat klantcontact en klantenservice relevante onderscheidende succesfactoren zijn voor organisaties en wil jij in de rol van bestuurslid actief bijdragen om te zorgen dat organisaties niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen hoogwaardig kwalitatief klantcontact kunnen blijven aanbieden.  

Daarnaast voldoe je aan het volgende:

  • Je werkt in een senior-leidinggevende positie bij of bent (mede-)eigenaar van een organisatie die kan worden bestempeld als toeleverancier van de sector;
  •  Jouw organisatie is lid van KSF of wordt dit uiterlijk zodra je start als bestuurslid;
  •  Je hebt een sterke affiniteit met klantcontact, klantenservice, klantbeleving en KSF;
  •  Je hebt bestuurlijke ervaring
  •  Je hebt een neutrale houding ten aanzien van individuele lidorganisaties
  • Je stelt het verenigingsbelang centraal en kunt bruggen bouwen tussen de verschillende ledengroepen en denkrichtingen.

KSF streeft naar een divers bestuur dat representatief is voor de klantcontactsector. Voor deze vacature geldt daarnaast in het bijzonder dat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uitgaat naar een kandidaat die kennis en expertise meebrengt op het vlak van HR- en arbeidsmarktvraagstukken.

Over het bestuur

Het (onbezoldigde) verenigingsbestuur wordt gekozen door de leden en is verantwoordelijk voor de strategie en beleid van KSF. Het bestuur is samengesteld uit vertegenwoordigers namens de 4 ledencategorieën die KSF kent: inhouse (4 zetels), facilitair (2 zetels), leveranciers (2 zetels) en zzp’ers (1 zetel). Het bestuur vergadert jaarlijks ongeveer 10 keer (inclusief 2 strategische sessies van 2 dagdelen). Daarnaast ben je (in principe) aanwezig bij de Algemene Ledenvergaderingen, het jaarcongres, het HR-congres en enkele andere bijeenkomsten. 

Over de procedure

Pas jij in bovenstaand profiel en wil jij het bestuur van KSF komen versterken? Maak dan je belangstelling uiterlijk 1 april 2024 kenbaar door het sturen van een korte motivatie en je CV naar vacature@klantenservicefederatie.nl

Het bestuur voert met belangstellenden een of meerdere kennismakingsgesprekken, waarna het bestuur een kandidaat voor benoeming voordraagt bij de leden. Bij gelijke geschiktheid kan het bestuur besluiten meerdere kandidaten voor te dragen, waarbij het bestuur de keuze aan de leden overlaat. De eerste ronde van kennismakingsgesprekken vindt plaats in week 16 en 17.

Over de voorgedragen kandidaat of kandidaten wordt via e-voting gestemd. De gekozen kandidaat wordt vervolgens 12 juni 2024 tijdens de ALV geïnstalleerd. 

Voor meer informatie over de bestuursfunctie kun je contact opnemen met Roel Masselink, directeur KSF (roel.masselink@klantenservicefederatie.nl of 06-5245 4979

Reageer
Mail naar vacature@klantenservicefederatie.nl