Reactie op RTL-bericht over illegale handel in privégegevens uit systemen GGD

Deel dit bericht:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Afgelopen maandag vernamen we het bericht van RTL Nieuws over illegale handel in privégegevens miljoenen Nederlanders uit coronasystemen GGD. We vinden het als KSF zeer kwalijk dat er illegaal wordt gehandeld in persoonsgegevens. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dan hun gegevens in goede handen zijn bij een organisatie en bij medewerkers die toegang hebben tot die gegevens. Dat moet de gewoonste zaak van de wereld zijn.

Als branchevereniging staan wij ervoor dat er altijd zorgvuldig met persoonsgegevens om wordt gegaan. Wij werken continu aan de kwaliteit in de branche en dus ook aan de veiligheid van persoonsgegevens. Onze leden hebben zich onlangs gecommitteerd aan de servicebeloften van de Klantenservice Federatie, waaronder: “Wij gaan respectvol om met klantgegevens die ons door de klant zijn toevertrouwd en controleren onze processen hier regelmatig op.”

Het is goed dat de GGD in dit omvangrijke project met duizenden extra medewerkers direct heeft ingegrepen en dat de kwaadwillende medewerkers zijn opgepakt. Laat dit ingrijpen een voorbeeld zijn voor iedereen die denkt winst te kunnen behalen met het stelen van persoonsgegevens. Misdaad loont niet.