NOS nieuws wachttijden klantenservice
NOS nieuws: we staan vaker en langer in de wacht bij klantenservices
11 augustus 2022 
0 min. leestijd

NOS nieuws: we staan vaker en langer in de wacht bij klantenservices

Op 10 augustus 2022 heeft Roel Masselink namens de Klantenservice Federatie gereageerd op het nieuws van de NOS dat consumenten vaker en langer in de wachtrij staan dan voorheen.

De nieuwsitems

Het meest uitgebreid werd er over dit onderwerp gesproken bij NPO Radio 1

Daarnaast is de reactie van de KSF opgenomen in de onderstaande items.

Context KSF bij dit nieuws 

Het NOS Journaal was duidelijk. De wachttijden bij klantcontactcenters lopen op. Oorzaken zijn er ook: toenemend werkaanbod door inhaalslagen na corona, veranderende marktomstandigheden en veranderende klantbehoeften. En ook de krapte op de arbeidsmarkt werkt in de klantcontactsector dubbel zo hard door. 

Oplossingen zijn er wat de KSF betreft ook. En dat begint bij het besef dat klantenservice, klantbeleving en klantcontact meer en meer de onderscheidende succesfactoren voor organisaties zijn. Klantcontact kan dan ook géén sluitstuk in je organisatie zijn. De klantcontactmedewerkers zijn de ogen en oren voor je organisatie. Investeren in mensen, technieken en processen is een vereiste om te zorgen dat er nu en straks binnen organisaties hoogwaardig, kwalitatief klantcontact mogelijk blijft. Klantcontact moet binnen organisaties veel strategischer op de agenda komen te staan. Bereikbaarheid en wachttijden: het is een vraagstuk voor de hele organisatie en niet alleen voor het klantcontactcenter.

Bekijk ook de resultaten van de KSF peiling over bereikbaarheid, kanaalstrategie en openingstijden

Over de schrijver

Samen de kwaliteit van klantenservice verbeteren binnen de klantcontactbranche.

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden. In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
Reactie plaatsen