KSF HR-congres 2022
HR-congres 2022

KSF HR-congres 2022

Krapte, of onbenut potentieel?

Tickets


Binnen de huidige arbeidsmarkt heeft haast iedere organisatie er mee te maken; krapte. Vaak in dusdanige vorm dat dit meer langdurig lijkt dan tijdelijk. Het KSF HR-congres 2022 staat daarom volledig in het teken van dit thema. Dat er een tekort aan arbeidskrachten is, is een feit. Maar hoe zit het met het onbenut potentieel? 


Tijdens het KSF HR-congres worden de deelnemers verrijkt met nieuwe inzichten, inspirerende succesverhalen gerelateerd aan het thema krapte op de arbeidsmarkt, én vergaren zij kennis welke zij direct in de praktijk kunnen toepassen. 


Sofie van den Enk

Dagvoorzitter Sofie van den Enk

Sofie van den Enk, bekend van KRO-NCRV, De Wereld Draait Door, Keuringsdienst van Waarde, stelt met haar brede algemene kennis, goed gevoel voor humor de kritische vragen waar jij als deelnemer antwoord op wilt hebben. 

Sprekers

Pauline van Zon

Pauline van Zon | Arbeidsmarktadviseur UWV

Pauline van Zon geeft een update over de huidige arbeidsmarkt. Wat is de stand van zaken binnen de klantcontactbranche, en hoe gaat het met andere branches? 

Dirck Slabbekoorn

Dirck Slabbekoorn | Filiaalmanager supermarkt

Dirck Slabbekoorn, ooit de jongste filiaalmanager van Nederland bij een grote supermarktketen, werd getuige van een diefstal in zijn supermarkt. Bij aanhouding liep hij een hersenkneuzing op en gedurende zijn hersteltraject veranderde zijn kijk op mensen en maatschappij. Eerst in negatieve zin, waarna in positieve zin. Het verslechterde mensbeeld wat hij kreeg zorgde ervoor dat hij vastliep. Dirck gelooft dat ieder mens een fantastisch mens is, en achter een diefstal vaak menselijk leed schuilt.

Hetzelfde geldt het voor vele andere factoren waarop je geen invloed hebt, bijvoorbeeld je afkomst, geslacht of milieu waarin iemand leeft. Factoren waar je als werkzoekende geen invloed op hebt, maar waardoor wel sprake kan zijn van voorsprong of achterstand. Dit is de reden waarom Dirck begonnen is met Open Hiring. Door iedereen welkom te heten kan hij bijdragen aan de persoon in kwestie, dit heeft een positief effect op de positie van deze persoon binnen de maatschappij.

Tijdens het KSF HR-congres 2022 deelt Dirck zijn inspirerende verhaal en vertelt hij over zijn ervaringen met Open Hiring van de afgelopen 7 jaar. Dirck benoemt de lessons learned, welke positieve invloed Open Hiring heeft op zijn bedrijfscultuur en hoe het kan dat hij zonder enig probleem, morgen zijn personeel in aantallen zou kunnen verdubbelen.

Sanne Belazare

Sanne Belazare | Branchemanager Klantcontact bij Randstad

Vraag en aanbod. Of aanbod en vraag? Werkgevers moeten nog meer hun best doen om in deze steeds krapper wordende arbeidsmarkt talent aan te trekken en te behouden. Talent heeft het voor het kiezen, maar kiest talent voor (blijven) werken bij jou als werkgever? Randstad organiseert "Andersom sollicitatie" events waar het sollicitatieproces wordt omgedraaid; organisaties "solliciteren" bij talenten. 


Sanne Belazare, Branchemanager Klantcontact bij Randstad, vertelt welke kritische vragen talenten hebben voor hun toekomstige werkgever, en deelt praktische tips & learnings van werkgevers die de uitdaging "andersom solliciteren" zijn aangegaan met Randstad. Tevens deelt zij resultaten van het eerste "Andersom sollicitatie" event wat in de week voor het KSF HR-congres plaatsvindt. 

Carlo Simmers & Ellen Westdorp | Rabobank

Binnen Rabobank is Carlo Simmers, vanuit zijn rol als Head recruitment & Contingent Work Services, verantwoordelijk voor de instroom van medewerkers op verschillende manieren.


Ellen Westdorp is verantwoordelijk met haar team voor het werven van arbeidskrachten via externe inhuur voor o.a. Rabo Klantenservice.


Samen vertellen zij welke stappen Rabobank ondernomen heeft om in deze krappe arbeidsmarkt aantrekkelijk te blijven, tijdens en na corona, nieuwe medewerkers te laten starten en op de gewenste manier in te werken.

Fabio Severijnen

Fabio Severijnen | Gedragspsycholoog bij Dijksterhuis & Van Baaren

Fabio Severijnen is in zijn werk continu bezig met wetenschappelijke kennis over gedragsverandering te vertalen naar de praktijk. Hij brengt advies uit aan onder andere organisaties, gemeentes en overheidsinstanties over verandervraagstukken, en geeft lezingen over gedrags- en organisatieverandering. 


Tijdens zijn lezing neemt Fabio je mee in hoe je gedrags- en organisatieverandering kunt gebruiken om medewerkers gemotiveerd, betrokken en gelukkiger te houden, om verloop en verzuim te voorkomen. Verloop en verzuim spelen immers een grote rol binnen de klantcontactbranche in de huidige arbeidsmarkt. Hij neemt je mee in de theoretische achtergrond vanuit de psychologie door te kijken naar welke factoren een rol spelen om medewerkers te motiveren en te behouden. Vervolgens slaat hij de brug naar de praktijk en zoomt in op hoe je deze theorie toepast binnen jouw organisatie. We kijken naar welke rol je als leidinggevende of HR kunt hebben binnen dit geheel. 


Deze sessie levert je inspiratie en concrete handvatten op in wat jij als leidinggevende of HR-manager kunt doen in je eigen organisatie om jouw medewerkers beter te ondersteunen.

29 juni 2022

14:30 - 17:45

Inloop vanaf 13:45

Borrel vanaf: 17:45

klantcontact-event-locatie-1

Utrecht

Hoofdkantoor Rabobank

Croeselaan 18 

3521 CB Utrecht

Tickets bestellen

KSF HR-congres | Utrecht

99,-
Excl. BTW

Kortingscodes voor leden

Het primaire contactpersoon voor de KSF van je organisatie heeft kortingscodes ontvangen. Alle leden krijgen een gratis online ticket, een gratis offline ticket en 50% korting op de overige tickets.


Controleer of jullie lid zijn: ledenlijst.

KSF HR-congres | Online

49,50
Excl. BTW

Kortingscodes voor leden

Het primaire contactpersoon voor de KSF van je organisatie heeft kortingscodes ontvangen. Alle leden krijgen een gratis online ticket, een gratis offline ticket en 50% korting op de overige tickets.


Controleer of jullie lid zijn: ledenlijst.

Annuleringsregeling: Je kunt je tot woensdag 22 juni 12.00 uur kosteloos afmelden via dorien.exalto@klantenservicefederatie.nl. Voor afmeldingen na 22 juni of als je onaangekondigd niet naar het HR-congres komt brengen wij € 49,50 exclusief btw in rekening.  

Het KSF HR-congres wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsors HR-congres 22