Klantenservice structureel vanuit huis, met thuiswerkvergoeding

Deel dit bericht:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Thuiswerken blijkt voor klantenservices uitermate goed te werken, daarom bereidt de sector zich voor op structureel werken vanuit huis, meldt de Klantenservice Federatie (KSF). Uit de peiling van de KSF en de Stichting KIRC blijkt dat de verwachting is dat ook na corona meer dan 50% van het contact met klanten vanuit huis wordt gedaan.

“Het kantoor wordt een plek om betrokken te blijven bij de organisatie,” zegt Geeske te Gussinklo, directeur van de KSF. “Met de omvangrijke beroepsgroep van ruim 155.000 medewerkers leveren de klantenservices zo op langere termijn een bijdrage het beperken van de drukte in het verkeer en het OV en zijn we zuiniger op het milieu.”

Veel werkgevers komen nu met thuiswerkregelingen. “Die variëren bij onze leden van het inrichten van de werkplek tot structurele maandelijkse vergoedingen,” vertelt Geeske te Gussinklo. “Sommige werkgevers geven eenmalig een bedrag voor een bureau en beeldscherm en verder een maandelijkse vergoeding voor thuiswerken van bijvoorbeeld € 15. Andere geven alleen een vaste vergoeding per maand van rond de € 150. Daarbij vervalt de reiskostenvergoeding. En soms krijgen werknemers een vergoeding van € 3 euro per dag.” In de verschillende cao’s worden de regelingen nu structureel gemaakt. Want de hele sector bereidt zich voor op structureel thuiswerken.

Voor corona werkte slechts 8% van de ruim 155.000 medewerkers vanuit huis. Vanaf het voorjaar is de sector in twee weken tijd voor meer dan 80% thuis gaan werken. De flexibiliteit van dit vakgebied en het reeds digitaal werken hebben de snelle overstap mogelijk gemaakt. Gemakkelijk vanuit huis kunnen werken is nu een extra positief argument om toekomstige medewerkers aan te trekken in onze sector.