Waarborgcommissie KSF Branchecertificaat

Vacature Waarborgcommissie KSF Branchecertificaat

Vrijwilligersfunctie

Het KSF Branchecertificaat is een jonge examenlijn die zorgdraagt voor een onafhankelijke normering en borging van benodigde vaardigheden en competenties voor het werken in de klantcontactsector. Voor (toekomstig) medewerkers staat het KSF Branchecertificaat voor een branchebrede erkenning van hun expertise en competenties. Het KSF Branchecertificaat is een initiatief van de Klantenservice Federatie (KSF) dat door Stichting eX:plain voor KSF wordt beheerd, uitgevoerd en doorontwikkeld. 

Binnen het KSF Branchecertificaat ziet de Waarborgcommissie toe op de inhoudelijke kwaliteit van het examenprogramma, de inhoud en de beoordelingsinstructies van de examens en de criteria voor inrichting en analyse van de itembanken. 

Voor deze Waarborgcommissie zijn KSF en Stichting eX:plain per direct op zoek naar een vijftal personen die de kwaliteit van klantcontact een warm hart toedragen en als:

lid van de Waarborgcommissie KSF Branchecertificaat

willen bijdragen aan de verdere professionalisering van de branchecertificering en onderliggende examens. 

Jouw taken:

 • volgen van (markt-)ontwikkelingen in het vakgebied;
 • meedenken over de inhoud van de examenprogramma’s;
 • bewaken van de samenhang tussen de examenprogramma’s;
 • inhoudelijk behandelen van bezwaren en vrijstellingsaanvragen; 
 • samenwerken zowel met andere Waarborgcommissieleden als andere betrokkenen;
 • een ambassadeursrol vervullen voor de KSF Branchecertificering. 

Wat breng je mee:

 • een relevant netwerk;
 • relevante en actuele ervaring in de beroepspraktijk op het gebied van klantcontact;
 • actuele vakkennis binnen het klantcontact vakgebied;
 • gedegen en actuele kennis van het beroep op verschillende niveaus binnen de klantcontactsector;
 • interesse in examinering (ervaring niet vereist)
 • ervoor openstaan je verder te ontwikkelen in examinering
 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • geen conflicterende belangen (bijvoorbeeld vanuit een opleidingsinstituut).

Tijdsbesteding en ondersteuning

De Waarborgcommissie bestaat uit drie tot vijf leden en vergadert gemiddeld zo’n vier keer per jaar online, dan wel fysiek in het midden van het land. Gezien de professionaliseringsslag die gemaakt gaat worden, kan de tijdsinvestering het eerste jaar hoger uitvallen. De leden worden aangedragen door KSF. De Waarborgcommissie wordt voor haar werkzaamheden ondersteund door Stichting eX:plain en rapporteert eenmaal per jaar aan KSF. De functie is onbezoldigd.

Meer informatie en reageren:

Voor informatie meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Janneke van Santen van Stichting eX:plain per telefoon via 033 – 450 47 45 of per email via j.vsanten@explain.nl. Wil je in aanmerking komen voor één van de beschikbare posities in de Waarborgcommissie stuur dan je reactie zo spoedig mogelijk naar vacature@klantenservicefederatie.nl (t.a.v. Roel Masselink, directeur).

Over de Klantenservice Federatie:

De Klantenservice Federatie is de brancheorganisatie voor klantcontact, klantbeleving en klantenservice. Bij KSF zijn zowel inhouse als facilitaire klantcontactcenters, toeleveranciers als zzp’ers aangesloten. KSF en haar leden zijn ervan overtuigd dat klantcontact, klantbeleving en klantenservice relevante onderscheidende succesfactoren zijn voor organisaties. KSF zet zich daarom in om te zorgen dat organisaties niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen hoogwaardig, kwalitatief klantcontact kunnen blijven bieden.

Over Stichting eX:Plain:

eX:plain is dé autoriteit in het ontwikkelen en waarderen van toekomstbestendig vakmanschap. Samen met diverse sectoren binnen overheid, bedrijfsleven en beroepsonderwijs werken we aan totaaloplossingen die vakbekwaamheid borgen. Jaarlijks zijn we verantwoordelijkheid voor ruim 500.000 examens, op zowel inhoud als organisatie. We stellen niet alleen de norm en examinering vast, maar ontwikkelen ook leermiddelen, trainingen, serious gaming en innovatieve e-learning omgevingen.

Reageer
Mail naar vacature@klantenservicefederatie.nl