Klantenservice Federatie

KSF Inspiratiedag 2022

Innovatie, Pitch&Putt en persoonlijk contact. 

De jaarlijkse KSF Inspiratiedag vindt op dinsdag 6 september fysiek plaats op de prachtige locatie ‘Buitenplaats Kameryck’ te Kamerik. Op een steenworp afstand van zowel Utrecht als Amsterdam verwelkomt KSF klantcontactprofessionals om deel te nemen aan een middag welke in het teken staat van inspiratie, innovatie én persoonlijk contact.

Als disruptive technology strategist is Randall van Poelvoorde gespecialiseerd in robotisering en de verhouding tussen mens en technologie. De twee peilers van klantcontact, waarvan de interactie zich continue ontwikkelt. Exponentiële technologieën zorgen ervoor dat markten en bedrijfsmodellen veranderen in sneltreinvaart: 10 x sneller en met 10 x zoveel impact.


Jaarlijks delen experts op het gebied van technologie (o.a. AI) hun verwachtingen voor het aankomende jaar. Al enkele jaren onderschatten experts de technologische ontwikkelingen en gaan deze veel sneller dan verwacht. De aankomende 10 jaar worden op technologisch gebied de belangrijkste van de eeuw: wij moeten vormgeven aan de samenwerking tussen mens en technologie en daarmee hetgeen wat we wel willen en wat we niet willen.


Voor ons als professionals in het veld van klantcontact is het waardevol en zelfs onmisbaar om een beeld te krijgen van de kansen die dit biedt voor de branche. Maar ook voor ons beeld van onze verantwoordelijkheid hierin.


Randall zal proberen om bewustwording te creëren en duidelijk te maken dat iedere keuze welke we nu maken, gevolgen heeft voor de toekomst. Als klantcontactprofessional zul je je moeten gaan afvragen waar jouw organisatie zich op moet gaan focussen om goede keuzes te blijven maken voor jouw medewerker, jouw klant en het businessmodel. Op welk vlak wordt de mens ingezet en wat besteden we uit aan de technologie?

13.35 – 14.30

Geïnspireerd door het verhaal van Randall van Poelvoorde worden de klantcontactprofessionals door middel van vier speeddaterondes van 15 minuten op de hoogte gebracht over de nieuwste innovaties binnen de klantcontactbranche. 


In aanloop naar de KSF Inspiratiedag ontvangen deelnemers een online formulier om hun voorkeur voor de speeddates kenbaar te maken, zodat zij in direct contact komen met de leveranciers waar zij interesse in hebben. Wil jij alvast weten welke leveranciers aanwezig zijn tijdens de KSF Inspiratiedag 2022? Bekijk het overzicht onderaan deze pagina. 


14.55 – 16.00

Leveranciers
pitch putt

Na afloop van de speeddates bieden we deelnemers en leveranciers de mogelijkheid om na te praten tijdens een ronde Pitch&Putt. Pitch&Putt is op elk niveau spannend en uitdagend. En iedereen kan het! Vooraf krijgen de deelnemers een korte instructie van een instructeur. Na afloop van de Pitch&Putt sluiten we de KSF Inspiratiedag 2022 graag samen met jou af onder genot van een gezellige borrel (17:15 - 18:15)


16.15 – 17.15

Inloop vanaf 13:00

Borrel vanaf 17:15

klantcontact-event-locatie-1

Buitenplaats Kameryck

Oortjespad 3
3471 HD Kamerik
kameryck.nl

Niet-leden mogen eenmalig gratis deelnemen

Inhouse en facilitiare contactcentra die lid zijn van KSF krijgen voorrang bij inschrijving. 10 dagen voor start van de KSF Inspiratiedag ontvang je een bevestiging van deelname.
Annuleringsregeling: Je kunt je tot dinsdag 30 augustus 12.00 uur kosteloos afmelden via events@klantenservicefederatie.nl. Voor afmeldingen na 30 augustus of als je onaangekondigd niet naar de KSF Inspiratiedag komt brengen wij € 32,95 exclusief btw in rekening. 

SUSA studentenpool uitzendbureau
Studenten en/of flexpool(s) 

van studenten

orion

Klantendienst automatisatie technologie

Telecats spraaktechnologie klantenservice verbeteren
Spraakherkenning & kunstmatige 

intelligentie

youngcapital
Arbeidsbemiddeling 

van digitale
en echte mensen

content guru klantcontact
Cloud contactcenter oplossingen
Omnidesk
Klantenservice 

software

4Growth
Effectieve gamification oplossingen
vodafone Ziggo inspiratiedag
Telecommunicatiediensten (incl. UC & KCC)
Klantenservice Freshworks
Omnichannel-platform voor klantenservice
AssistYou Voice technologie
Digitale spraakassistenten
Genesys 

Cloud

ViPcom

Uw contact center
naar de cloud?

Werkplek

optimalisering

CX tooling, consultancy, managed services

Genesys

Cloud CX & contact

center solutions

Seamly

Conversational Connector