AI Supersessie
Video Aspect Ratio: 4:1

AI Supersessie

22 mei 2024 | 10.00 - 14.00 | Amsterdam

ai-generated-klantenservicemedewerker

AI Supersessie

22 mei 2024 | 10.00 - 14.00 | Amsterdam

1

Keynote speaker

130+

Bezoekers

2 break-out rondes, 

7 break-out sessies

Hét event waar klantcontact en AI samenkomen. 

Het maximale aantal deelnemers is behaald. Aanmelden via de ticketpagina is niet meer mogelijk. Wél is het mogelijk om jezelf op de wachtlijst te plaatsen, stuur een e-mail met daarin jouw gegevens. Wanneer er een deelnemersplek vrij komt, worden de deelnemers op de wachtlijst in chronologische volgorde benaderd.
Wil jij deelnemen vanuit de HvA (als student of op uitnodiging) of project Raait? Dan kun je je direct aanmelden middels een e-mail

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam organiseert de Klantenservice Federatie de AI Supersessie! De HvA deelt kennis vanuit projecten ‘RAAIT’ en ‘LESSEN’ over verantwoord gebruik van AI en wet- en regelgeving. De professionals binnen de expertgroepen van de Klantenservice Federatie delen kennis vanuit hun specialisme tijdens de break-out rondes.

Programma

09.30 – 10.00 | Inloop
10.00 - 11.00 | Start plenair
11.15 - 12.00 | Break-out ronde 1
12.30 - 13.15 | Break-out ronde 2

13.25 - 14.00 | Plenaire afsluiting

Plenaire programma

Wilco Verdoold, Hogeschool van Amsterdam

Wilco Verdoold is (register)marketeer, docent en onderzoeker bij de HvA. Hij inspireert dagelijks de nieuwe generatie marketeers en doet onderzoek naar de impact van generatieve AI in (marketing)organisaties. Tijdens de plenaire sessie deelt hij, op basis van ruim 25 jaar ervaring in marketing, digitale innovatie en transformatie, zijn kennis over AI in de breedte, generatieve AI, zijn doel om AI toegankelijker te maken en AI verantwoord inzetten binnen de klantcontactbranche.

Break-out ronde 1

Hoe AI inzetten als alles en iedereen tegenwerkt?

Ontdek hoe DPD België de uitdaging aanging: wat doe je als klantenservice geen prioriteit is in de sector, maar je er als organisatie toch sterk op wilt focussen? Dan laat je AI voor je werken!

Ondanks hindernissen in stakeholdermanagement en de complexe interacties met andere afdelingen, heeft DPD België de klantenservice nadrukkelijk op de voorgrond geplaatst. Klanten vinden vaak zelf hun antwoorden, maar hebben behoefte aan heldere informatie. Met de strategie 'Think big, start small, run fast', gesteund door duidelijk gedefinieerde KPI's, streeft DPD België naar optimalisatie van hun klantenservice.

Spreker: Tinne Van den Broeck (Orion Intelligence)

AI voor iedereen: praktische toepassingen en hands-on ervaringen

De belofte van AI is immens, als we de media en grote organisaties mogen geloven. Wat kunnen we daarvan vandaag al in de praktijk zien? En dat op een schaal die voor ieder contact center behapbaar én haalbaar is. We gaan in deze sessie niet kijken naar wat met grote investeringen en veel menskracht op het gebied van AI mogelijk is, maar juist naar de praktische toepassingen waar je nu al mee aan de slag kunt: gesprekken transcriberen, samenvatten en classificeren, e-mail beantwoording ondersteunen, het opbouwen van een kennisbank,…. Het boek van AI bevindt zich in hoofdstuk 1, paragraaf 2, wil je meeschrijven aan dat fascinerende boek, kom dan naar deze sessie.Sprekers: Jan van der Weijden (Cvision), Jeroen van der Weijden (Cvision) en Ben Rijsdijk (a.s.r.)

Onderzoeksproject LESSEN: Slimmer en natuurlijk converseren met chatbots 

Niets is zo frustrerend als een nutteloos gesprek met een chatbot. Onderzoeksproject LESSEN (een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en diverse andere universiteiten en bedrijven) ontwikkelt een veelzijdig chatbot-algoritme dat weinig data nodig heeft om effectief en juist te converseren. LESSEN helpt bedrijven zodoende om effectiever met hun klanten te communiceren tegen lagere kosten. Benieuwd wat LESSEN voor jou kan betekenen? De onderzoekers nemen je in deze sessie mee in het project en delen de belangrijkste resultaten.

LET OP: Engelstalig. Vragen kunnen in het Nederlands gesteld worden.

Sprekers: Frederik Situmeang, Mert Yazan, Kudzai Sauka & Hossein Ghobadi (allen  Hogeschool van Amsterdam)

Break-out ronde2

In gesprek met Ankie Straathof over de kracht van AI in het klantcontact bij de Bijenkorf

Samen met Ankie Straathof, Manager Customer Care van de Bijenkorf bespreken we hoe de Bijenkorf AI op dit moment inzet binnen Customer Care. We bespreken hoe ze dit aangepakt hebben, wat je moet doen en wat vooral niet. We staan stil bij de resultaten die AI reeds heeft gebracht met onder andere de inzet van AI functies zoals Next Best Action, Reply recommendation en Case Classification én wat de plannen zijn voor de toekomst.

Sprekers: Ankie Straathof (Bijenkorf) en Patrick Martinus (Salesforce)

AI en ethiek in klantcontact: drempels verlagen bij rekrutering en retentie

Klantenservice medewerkers zijn uit bijzonder hout gesneden. In hun  DNA combineren ze empathie, luisterbereidheid, assertiviteit en oplossingsgerichtheid om de perfecte servicebeleving te garanderen. Maar waar in de markt vind je dit uniek potentieel? En hoe laat je mensen met dit DNA groeien? Deze break-out sessie focust op ‘human machine collaboration’, waarbij de mens zich door AI laat ondersteunen om met focus op objectiviteit en diversiteit HR uitdagingen op te lossen.

Sprekers: Jochen Roef (Traicie) en Arshad Shamsi (Stratex)

AI Insights: zorgen onderzoeksresultaten voor inzicht?

Kunstmatige Intelligentie (AI) heeft de menselijke verbeelding de afgelopen jaren in zijn greep genomen waarin onze gevoelens over AI verdeeld lijken te zijn in tegenstrijdige stromingen: aan de ene kant een angst voor het onbekende en aan de andere kant de schijnbaar onbegrensde mogelijkheden. Is AI echt zo innovatief en revolutionair als we denken, of is het veel langer onder ons zonder dat we het beseffen?

Vanuit het perspectief van klantcontact gaf een AI "kenner" bij OP1 aan dat “call centers” op korte termijn compleet te automatiseren zijn door AI. Specialisten uit de branche geven juist aan dat klantcontactmedewerkers nooit geheel vervangen zullen worden. Maar wie heeft gelijk? Is er zelfs maar één waarheid?

Gelukkig wijzen onderzoeksresultaten ons een weg in deze veelheid van meningen. Arnon Post en Arne van Weenen delen in een boeiende interactieve sessie de hoogtepunten van enkele recente studies, waaronder de KSF AI peiling, de Nationale Voice Monitor en de NTT Benchmark. Kom langs, doe interactief mee en ontdek de feiten achter de hype!

Sprekers: Arne van Weenen (a.s.r.) en Arnon Post (Insaightful)

AI Act: wat betekent dit voor je!

Met de AI Act luiden we een nieuw tijdperk in hoe we omgaan met Kunstmatige Intelligentie binnen de Europese Unie. De nieuwe wetgeving wil verantwoord gebruik van AI-technologieën waarborgen. Wat staat ons te wachten? Moeten we ons aanpassen aan de AI-richtlijnen of kunnen we gewoon doorgaan zoals we gewend zijn? In deze sessie leer je wat de impact is van de AI Act op jouw situatie.

Spreker: Diptish Dey, Hogeschool van Amsterdam

100% kortingscode

Niet-leden betalen €89,-. Alle KSF-leden mogen gratis deelnemen. De kortingscode vind je in de KSF Ledenomgeving.

Annuleringsregeling

Kosteloos annuleren is mogelijk tot woensdag 15 mei 16.00 uur per e-mail. Voor afmeldingen na 15 mei 16.00 uur of als je onaangekondigd niet naar de AI Supersessie komt brengen wij € 49,50 exclusief btw in rekening. Natuurlijk is het mogelijk om een collega uit jouw organisatie in jouw plaats te laten deelnemen.

22 mei 2024

10.00 - 14.00

Inloop vanaf 09.30
Napraten vanaf 14.00

klantcontact-event-locatie-1

Amsterdam

HvA, Corry Tendeloohuis Business Campus 

Fraijlemaborg 133 

1102 CV Amsterdam

€89,-

GRATIS VOOR LEDEN

Dit event is mede mogelijk gemaakt door: