Showcase: Waakvlam of vreugdevuur? Leiderschapslessen van Classic Mike

Waakvlam of vreugdevuur? 

Showcase

Leiderschapslessen van Classic Mike

Op het industrieterrein in Zeewolde gebeurt iets bijzonders. Met zijn team van zo’n 20 enthousiaste jongens en meiden restaureert Mike Kastrop de mooiste, meest exclusieve klassieke auto’s ter wereld. Dat de gerestaureerde auto’s van Mike regelmatig in de prijzen vallen (Mike werd al eens uitgeroepen tot beste autorestaurateur ter wereld) is één ding. Het feit dat hij dit doet met een team van jonge, onervaren mensen met het ongezellige label  ‘afstand tot de arbeidsmarkt’, maakt het nog meer bijzonder.


Veel van Mike’s teamleden hadden moeite om mee te komen op school of bij andere werknemers. Ze hebben labels als faalangst, ADHD of autisme en hebben, als ze bij Mike komen, hoegenaamd geen ervaring met het restaureren van auto’s. 

‘We kijken hier niet naar beperkingen, maar naar de talenten die jongeren hebben’, zegt hij. ‘En dan kun je kneitersuccesvol worden’.

Praktijkopleider van Nederland

Inmiddels is Mike uitgeroepen tot beste praktijkopleider van Nederland en kwam de minister van Onderwijs, Robbert Dijkgraaf, op bezoek om van hem te leren. Als KSF zijn we dan ook hartstikke blij, trots en dankbaar dat ook wij, worstelend in een uitdagende arbeidsmarkt, bij Mike mogen langskomen om enkele praktische en direct toepasbare leiderschapslessen op te mogen doen.


Persoonlijke groei, plezier en kwaliteit 

Deze expertsessie Leiderschap vindt plaats op de werkvloer van Mike’s Classic Cars in Zeewolde. Samen gaan we onderzoeken hoe we beter kunnen zien welke talenten iemand heeft in plaats van beperkingen. Hoe we onze werkplek tot een inspirerende en veilige omgeving kunnen maken waarbij persoonlijke groei, plezier en kwaliteit voorop staat. Hoe sturing op KPI’s averechts kan werken en waar we dan wel op kunnen sturen.


Doel

Deze interactieve sessie is bedoeld voor leidinggevenden in een klantcontact omgeving en heeft als doel om samen te komen tot praktische tips en inzichten die je helpen het vuur van motivatie, groei en werkplezier blijvend te laten vlammen.


Deze sessie is de eerste van de serie Waakvlam of vreugdevuur? Een reeks interactieve expertsessies georganiseerd door de KSF en bedoeld voor leidinggevenden en HR professionals. Samen zoeken we naar concrete handvatten om werkplezier, effectiviteit en groei van klantcontact medewerkers verder te versterken.  

Programma

08.45 – 09.15 | Inloop

09.15 – 09:45  | Welkom en introductie door Mike

09:45 – 11: 45 | In groepen tips vertalen naar praktisch toepassen in klantcontact omgeving  
11.45 – 12.15 | Plenair presenteren en bespreken acties en tips

12.15 – 12.30 | Afsluiting (+ lunch 12.30 – 13.30)

10 mei 2023

9:15 - 13:30

Inclusief lunch
klantcontact-event-locatie-1

Zeewolde

Classic Mike

Tweespan 21

3897 AG, Zeewolde 

Gratis voor leden

Niet-leden mogen eenmalig gratis deelnemen