Vacature eventmanager Klantenservice Federatie
30 september 2021 
2 min. leestijd

Vacature eventmanager Klantenservice Federatie

Wie ben je en wat ga je doen?

Je hebt een speciaal talent voor het organiseren van events, van rondetafelsessies op een inspirerende locatie tot congressen in een theater. Je bent positief ingesteld en bent in staat om met een frisse blik te blijven kijken naar onze branchevereniging. Je bent integer, kritisch en diplomatiek. Als het even tegenzit weet je snel een inventieve oplossing te vinden. Je hebt oog voor detail en voor de grote lijn. Je voelt mensen goed aan en je durft ze aan te spreken om te bereiken van je voor ogen hebt. Je kunt goed zelfstandig werken en werkt ook nauw samen met je collega’s. Je springt bij wanneer het nodig is bij voorkomende werkzaamheden op het bureau. Het kan van alles zijn: het schrijven van een verslag van een van je events, het beantwoorden van een vraag van leden, het bestellen van materiaal.

Je bent verantwoordelijk voor de online en offline events van de vereniging, van begin tot eind. Je werkt veel samen met de voorzitters van onze expertgroepen, met leden en met deelnemers van werkgroepen uit uiteenlopende sectoren. Voor de congressen werk je met theaters en professionele dagvoorzitters en technici.

Je gaat werken in een klein team. Dat betekent dat er veel taken verdeeld worden om het bureau soepel te laten draaien. In onderling overleg vullen we de taken in.

Pluspunten van deze baan:

  1. Je baan is dynamisch. Je hebt veel vrijheid en ruimte voor je eigen creativiteit, als je maar levert wat je belooft
  2. Je kunt plaats- en tijdonafhankelijk werken met Microsoft Office. Het kantoor is in Doorn, maar daar hoef je niet dagelijks te zijn.
  3. Je komt nog eens ergens; onze leden zitten verspreid over het hele land
  4. Je bouwt een geweldig netwerk op in heel diverse sectoren
  5. Je blijft op de hoogte van de actuele ontwikkelingen bij de overheid en in het bedrijfsleven

Salarisindicatie: tot € 40.000 p.j. bij 40 uur. Je gaat 32-36 uur voor ons werken. Het is handig als je een opleiding in deze richting hebt gevolgd, maar het hoeft niet. Ervaring is ook belangrijk. Kennis van de klantcontactbranche en van verenigingen is zeer gewenst.

En wie zijn wij?

Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden.

In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.

Werk jij binnenkort samen met ons aan deze doelen?

Dan ontvangen we graag uiterlijk 21 oktober a.s. je reactie met in ieder geval je CV en motivatie t.a.v. Wietse Westerhuis: info@klantenservicefederatie.nl.

Over de schrijver
Als branchevereniging zijn wij dé expert op het gebied van klantinteractie in Nederland en werken wij continu aan de kwaliteit van klantcontact. Leden kunnen deelnemen aan onze grote congressen en aan tientallen expertsessies per jaar om kennis te halen en te brengen. Je vindt bij ons in de KSF Ledenomgeving benchmarkcijfers en kennis over het verbeteren en optimaliseren van klantcontact. Relevante kennis en cases van de KSF en van onze leden. In politiek Den Haag en bij onze stakeholders maken we ons hard voor de positie van ons vakgebied. En we werken aan kwaliteitsborging door middel van branchecertificaten voor medewerkers en coaches en we beheren het ISO-certificaat 18295 voor contactcenters.
arrow_drop_up arrow_drop_down