Strategisch doel

De Klantenservice Federatie is een jonge, bruisende branchevereniging in het vakgebied klantcontact. KSF is dé expert op het gebied van klantinteractie in de BV Nederland en werkt continu aan de kwaliteit van klantcontact in een steeds veranderende omgeving.

Informeren over en duiden van technologische, maatschappelijke, sociale en HR-ontwikkelingen zien we als belangrijke taken. En daarmee willen we het concurrerend vermogen van onze leden vergroten: service is de onderscheidende factor in de huidige markt.

Met meer dan 200 leden en meer dan 155.000 mensen die dagelijks werkzaam zijn in het vak, hebben we een serieuze verantwoordelijkheid.

Wat doen we?

  • Belangenbehartiging in politiek Den Haag: we maken ons hard voor de positie van ons vakgebied en dragen bij aan de collectieve ontwikkeling van de sector.
  • Kennis delen: leden kunnen deelnemen aan zo’n 30 expertsessies per jaar, het KSF Jaarcongres, het KSF HR-congres, de KSF Inspiratiedag voor technologie en vele andere bijeenkomsten. Via onze websites, onze podcasts, een toolbox, whitepapers en de nieuwsbrief stellen we uiteenlopende kennis beschikbaar en delen we tips.
  • Onderzoek in de sector: we brengen benchmarkcijfers uit.
  • Certificering: branchecertificaten voor medewerkers en coaches en een ISO-certificaat voor contactcenters.

Strategisch doel: digitale transformatie
In 2020 heeft de KSF als strategisch doel de sector te begeleiden in de digitale transformatie. We bieden onze leden inzicht en ondersteuning in de digitale transformatie die nu overal gaande is. We delen kennis en ervaringen, brengen leden met elkaar in contact en publiceren onderzoeksresultaten over de stand van zaken. Daarmee faciliteren we opinievorming op het gebied van innovatie en andere thema’s in klantcontact.

Arbeidsmarkt
Daarnaast werken wij aan een gunstige arbeidsmarkt voor klantcontact door certificering, kennisdeling te faciliteren, te werken aan een goed imago en waar nodig belangen te behartigen.

Een van de manieren om te werken aan een goed imago is onze community Customer & co, de leukste community van Nederland!